Workshop på Sofari "Ude med snuden"

 

"UDE MED SNUDEN"
TAG DIN BEDSTE I HÅNDEN -OG HOP MED I GRISEGRYDEN 

I forbindelse med afholdelse af Sofari på Birthesminde, har du nu muligheden for at vinde 2 pladser på workshop (for børn) og invitere din bedste, din moster eller din bedste ven med. Klik ind på linket her på Facebook for at deltage. Vi trækker vinderne onsdag den 25 august. 

Birthesminde inviterer til workshoppen ” Ude med snuden

I vores opdræt af økologiske grise arbejder vi bæredygtigt og innovativt. Grisene har et godt liv under åben himmel, hvor der er masser af plads til at leve under naturlige forhold. 
Derfor går vi også op i, at ALT fra grisen skal bruges, når den er blevet slagtet. Fra snude til hale. 
Vi kan lave de lækreste retter ud af ”de svære stykker” også kaldet off cuts, som ofte kasseres. 

På dagen tryller vi med italienske retter og fremstiller sammen italiensk ragu, og vores helt egen hjemmelavede pasta. Vi langtidskoger off cuts over bål tilsat smagsgivende grøntsager og krydderurter, som vi henter i haven. 
Vores grise lever til dels af mask, som er et restprodukt fra ølproduktionen i Herslev. Mask kan også bruges til brød, og derfor eksperimenterer vi med vores egen mask pasta, som vi selv fremstiller fra bunden. Vi undgår madspild, og smasker gerne løs i det samme mad som vores grise.

Til syvende og sidst har vi den dejligste ret, som vi sammen nyder om bålet.
Undervejs taler vi om hvor meget vi kan bruge fra grisen, og hvor mange produkter der rent faktisk indeholder gris, som vi måske slet ikke tænker over til hverdag. 

Undervejs skal vi naturligvis også på Sofari grisetur, så I kan se vores forskellige racer, og hvordan de lever i de smukke omgivelser i Tempelkrogen i Arnakke. Vi glæder os til at være ”Ude med snuden” sammen med jer, vise jer vores glade grise, og skabe et fantastisk måltid.
 
Dato: 5. september fra kl. 10-14
Aldersgruppe: Fra 8-100 år
Deltagerantal: 12 prs.-
Underviser: Louise Hjorth
Medbring: Forklæde og tøj/sko der passer til vejret og udelivet.

Workshoppen er støttet af SOFARI og Landbrug & Fødevarer

  

 

Statskontrolleret Oekologi