Sortbroget dansk landrace

Sortbroget dansk landracegris

Den bevaringsværdige, originale sortbrogede landracegris har ligesom Mangalitzaen en langsom vækst, hvilket giver mørkt, intenst smagende kød.

Sådan smager den sortbrogede danske landracegris: 

Sammenlignes den sortbrogedes grisekød med en almindelig lyserød gris, vil kødet opleves langt mørkere og mere smagsintenst. Måske endda lidt nøddeagtig i smagen. 

Men sammenlignes kødet med Mangalitza-kødet, så er smagen af den sortbrogede tættere på smagen af en fritgående gris, som mange kender det. Kødet er intenst og bærer tydeligt præg af, at grisen har rørt sig. Det er også sødmefuldt og med en ren smag af grisekød. Laver man fx en frikadelle af den sortbrogede landrace, vil man få en ren og intens smag af grisekød.

Den sortbrogede danske landracegris sætter ligesom Mangalitza-grisen et tyk lag spæk (dog mindre end Mangalitzaen) hvilket bl.a. bidrager til en eminent, sprød svær på fx en flæskesteg af sortbroget dansk landracegris.  

Statskontrolleret Oekologi
Herslev (1)