Engros salg til restauranter og storkøkkener

Vi leverer grisekød til restauranter og anden engros, der arbejder med grisekød af kompromisløs kvalitet og som ligesom os er optagede af dyrevelfærd, klima og recirkulation. Kontakt os på tlf. 24200483 eller mail os på info@birthesminde.dk for en snak omkring, hvad I har brug for i jeres køkken.

Da vi startede med økologisk landbrug i 2014, var vores vision at skabe det reneste kød med den bedste smag – på en transparent, ordentlig og ærlig måde, for vi vil kunne se os selv og vores dyr i øjnene. 

Det giver bare mening, når alt fra snude til hale bliver til velsmagende retter 
Vores kødproduktion bygger på recirkulering, klimahensyn og dyrevelfærd. Gennem innovation og nytænkning skaber vi et velsmagende alternativ til konventionel storproduktion. Og udover at producere grisekød på grisens præmisser, går vi meget op i, at vores dyr bliver brugt fra snude til hale. 

Mange af de restauranter, vi leverer grisekød til, har samme filosofi, fx Dave Harrison, der er køkkenchef på Den Vandrette vinbar og restaurant i Havnegade i København:

”Jeg kom til Danmark direkte fra en bistro i Paris, hvor jeg altid fik en halv gris leveret til patéer, sylte m.m. Så det første jeg gjorde, da jeg åbnede vinbar og restaurant i Danmark, var at se mig omkring efter god gris. Maria og Kent er søde mennesker, og det er tydeligt, at de holder af deres grise, " siger Dave og fortsætter:

"Jeg er glad for den sortbrogede danske landrace, hvor jeg bruger fødder, hoved, indvolde m.m. til rillette eller terrin, og så er der store lækre stykker tilbage til deleretter family style i restauranten. Mangalitzaen er virkelig god til charcuteri, hvor kødet og fedtmarmoreringen giver noget ekstra. Når man køber hele eller halve dyr og laver nogle spændende ting ud af de ukurante stykker, er det ikke bare et spørgsmål om at vælge kvalitet, men også et positivt, økonomisk valg.”

Forskellige racer - forskellige smagsoplevelser og kødstruktur
På gården avler vi gamle racer som Mangalitzaen, også kendt som den ungarske uldgris, og Den sortbrogede danske landrace-grise. For vi mener, at disse racer er de mest velsmagende, der findes.

Mangalitza, ungarsk uldgris
Kødet fra Mangaliza har en let sødme, nøddeagtig, intens smag.
Kødet betragtes som noget af verdens bedste grisekød. Mangalitza kød er rødligt, meget marmoreret med cremet hvidt fedt. Du kan læse mere om, hvordan Mangalitzaen smager her.

Den sortbrogede danske landrace
Grisekødet fra de sortbrogede er mørkt og smagfuldt kød. Fedtet har en speciel smag, som er karakteriseret som nøddeagtig og sød. Læs mere om, hvordan den sortbrogede danske landrace smager her.

Gris med god samvittighed
Alle grisene fodres bland andet med mask (restprodukt fra øl og spiritus produktion), kløvergræs og kløver ensilage, som giver en rigtig god smag til kødet. Samtidigt betyder de recirkulære foderklider også at kødproduktionen på Birthesminde udleder en minimal mængde CO2.

Vores grise vokser langsommere end moderne grise og er derfor dyrere at avle. Begge racer er lard grise, som betyder at det er en gris som sætter meget rygspæk, Uldgrisen dog mere end den sortbrogede. Fedtet fra begge racer indeholder meget omega-3-fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

Vi holder dyr der lever et langt og godt liv inden de bliver slagtet. Det betyder at vores sortbrogede landracegrise slagtes når de er fra 9 – 12 mdr. og vores uldgrise går helt op til de er 1- 1,5 år gamle.

Grisenes haler kuperes ikke, vi bruger ikke næseringe i trynerne, smågrisene bliver hos moderen indtil hun naturligt fravænner dem, ligesom vi holder grisene i små, naturlige flokke.

Vi kan som regel imødekomme særlige ønsker med kort varsel, idet vi slagter løbende.

Kontakt Kent for mere information på tlf. 21991811 eller på mail: info@birthesminde.dk

MG 6097
Slagtekrop
MG 6086