Vores grise i rampelyset ved årets Michelin-overrækkelse

Vi er så mega stolte!

I går blev de nordiske Michelin-stjerner uddelt, og fra hvert nordisk land var udvalgt en råvare, som landet kan være særligt stolte af. I Norge var der en lille film om hånddykkede kammuslinger og fra Danmark var den sortbrogede, danske landracegris udvalgt af madbloggerne Anders Husa og Kaitlin Orr. 

Vi har været ved at sprænges af stolthed, siden de var ude og filme vores produktion og grise en skøn julidag, for én ting er at se vores små glade grise midt i stjernevrimlen, noget andet er, at der på tværs af Norden og i gastronomiens absolutte højborg, Michelin, bliver sat spot på dyrevelfærd og bæredygtig griseproduktion. 

Det giver ikke sig selv, at Danmark kan være stolte af svineproduktionen

Tværtimod, så bliver langt det meste svin produceret under - i vores optik - kummerlige vilkår. Man skal kunne se de dyr i øjnene, som man vælger at spise. I vores verden betyder det, at grisene er af racer, der har langsom vækst, og som lever et langt og naturligt liv under åben himmel.

Det giver en svineproduktion, som vi kan være stolte af, men også svinekød, som smager vildt godt.

Gris er ikke bare gris
Det er uvurderligt, når gastronomien sætter fokus på bæredygtig produktion og på grisekød af andre racer end den velkendte lyserøde. Vi bliver lykkelige, når kokke kommer til Birthesminde og smager sig frem på den sortbrogede gris og uldgrisene, der smager forskelligt, har forskellig fedtmarmorering og tekstur. Læs her, hvad nogle af kokkene siger om smagen af Birthesminde-grisene.

Tusind tak til Anders og Kaitlin og Michelin for at sætte fokus på ordentlig griseproduktion og tusind tak til alle de dygtige kokke, der sætter vores grise på menukortet, fordi de sætter pris på ordentlige forhold og god smag.

Hvis vi skal spise kød, så skal det være godt, og man skal ikke bare kunne være det bekendt. Men skal da være stolt af at vise sine grise frem!

Kh fra de stolte griseavlere

Maria & Kent

PS: Om cirka en uge kan vi dele hele Anders og Kaitlins video med jer. Det glæder vi os til. 

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Statskontrolleret Oekologi