Birthesminde vil lave Cirkulære samarbejder på året Roskildefestival

Birthesminde vil lave Cirkulære samarbejder på året Roskildefestival

I 2020 vil du kunne møde Birthesminde og vores dejlige grise i food court.
Vi vil gribe opgave an på samme måde, som vi til dagligt arbejder med tingende på gården. Det betyder at sammen med vores team vil sammensætte en meny som indkludere:

  • Lokal producerede madvarer
  • Minimal madspild,
  • Et måltid som kræver minimum af emballage,
  • Skal være sundt,
  • Skal afsætte så lavt CO2 aftryk som overhoved muligt,
  • Og så skal det smager virkelig dejligt


Cirkulære samarbejder, økologi og lokale råvare


- i hverdagen og på festivalen

I vores opstart i 2015 med økologisk landbrug, var vores vision at lave en anderledes produktion af kød, hvor recirkulering, klima og dyrevelfærd var omdrejningspunktet. Vi ville skabe et alternativ til konventionel storproduktion, og at skabe en innovativ produktion med nytænkning indenfor landbrug.

Birthesminde har gennem de seneste 4 år været en ”Del af Herslev” som er et produktionssamarbejde mellem entreprenante virksomheder med høje standarder for smag, økologi, bæredygtighed, håndværk og grønne løsninger. Samarbejdet skaber mulighed for en bedre udnyttelse af hinandens ressourcer – restprodukter, viden, arbejdskraft og netværk. Alt med omtanke for miljø og bæredygtighed.

I dag har vi mange gode samarbejdsaftaler på kryds af forskellige fødevarevirksomheder. En stor del af foderet til vores grise aftager vi fra Herslev Bryghus. Ølproduktionen afgiver mask, som er et restprodukt fra øl produktionen. Ligeledes fodrer vi grisene med klid, et restprodukt fra Østagergårds Mølleri og melproduktion. Alt dette betyder at vores grise har et mindre CO2 aftryk end meget andet grisekød.

Cirkulære samarbejder på Festivalen
På festivalen ønsker vi at gå et skidt videre med de cirkulære tanker. Vi bruger hele dyret og vil indtænke brugen af restprodukter fra andre, til at skabe et dejlig måltid for gæsterne. Både på smag, dyrevelfærd og meningsfuld produktion.

 

Statskontrolleret Oekologi