Økologi, bæredygtighed og godt håndværk på Roskilde Festival

Sund fornuft er udgangspunktet når Birthesminde og Folkets Madhus slår sig sammen om en bæredygtig og lokalt funderet madbod på Roskilde Festival.

Produkterne til madboden kommer til at være lavet i samarbejde med Folkets Madhus, der ligesom Birthesminde har en tro på idéen om det gode håndværk, traditioner og transparens. Det handler om rene råvarer og færre tilsætningsstoffer, og om helhedstanken, hvor man sørger for at alt på dyret bruges.

På Birthesminde avler vi sortbrogede landracegrise og Unganske uldgrise.
Grisene lever et liv under åben himmel på grisens præmisser. Birthesminde driver landbrug uden unødig medicin, haleklipning, kastrering og næsering for at sikre det rene produkt og høj dyrevelfærd.

Helhedstanken kommer også til udtryk i Birthesmindes daglige arbejde med grisene. Dyrene fodres med flere type restprodukter fra andre lokale fødevarevirksomheder, restprodukter som vi mennesker ikke spiser. De får mask fra det lokale Herslev Bryghus, klid som er et restprodukt Mølleriet på Østagergård og grønsagsskræller fra en virksomheden Frisksnit. Både Birthesminde, Herslev Bryghus og Østagergård er med i det lokale cirkulære arbejde ”En del af Herslev”, hvor små produktioner hjælper hinanden med at sikre en holdbar og lokalforankret fødevareproduktion. Samtidig sørger det for at alle ressourcer bliver udnyttet så godt som muligt.

På Festivalen vil de cirkulære samarbejder indgå i bearbejdningen af maden. DEN GODE SORTBROGEDE GRIS PÅ PIND, er marineret i øl fra Herslev bryghus, brødet bliver bagt af mel fra Østagergård Mølleri og grønsagerne vil være fristsnittet fra producenten som levere grønsagsskræller til grisene. På den måde slutter vi vores lokale cirkel og bruger både hinandens produkter og restprodukter, udnytter alt på grisen, og får lavet et helt fantastisk måltid til de af jer der har lyst til dejlig gris på festivalen.

Sammen vil vi skabe smagfulde retter, der oser af kvalitet og kulinarisk værdi.