unnamed

 

 

Den enes rest er den andens fest

Birthesminde er stolte af at være partner i "En del af Herslev"
I landsbyen Herslev viser vi verden, hvordan fremtidens mad, øl og fødevareproduktion smager, dufter, føles og foregår. I En del af Herslev er den enes rest den andens fest, og alle har en plads. Hos os er korn, grise, kål og chokoladebønner uundværlige i et velfungerende lokalsamfund. Resterne fra ølbrygning bliver til kvægfoder og nye eddiketyper. Markernes biodynamiske korn rammer smørrebrødsrestauranter i byen, mens kornkliddet giver grød til økologiske grise. Ud af fællesskabet vokser alsidige og inkluderende arbejdspladser. Og her skabes chokolade, som høster guldmedaljer ude i verden.

En del af Herslev er bønder, fødevareproducenter, kokke og formidlere af seværdigheder og repræsenterer på den måde hele fødekæden fra jord til bord. Vores produkter og arbejdsliv er tæt forbundet. Nogle genbruger hinandens restprodukter for at skabe nye muligheder. Andre deler åndsfællesskab, erfaringer og viden. Fælles ved vi, at vi kan mere.

Vi er et privat selskab og en socialøkonomisk virksomhed, der helt konkret skal gøde jorden for et frodigt lokalt produktionsmiljø og skabe fødevarerelaterede oplevelser for besøgende.

Vores ambition er at give et bud på fremtidens bæredygtige nære fødevaresystem. Ikke teoretisk – men helt praksis på markerne, i produktionen og i køkkenet.

Vi bygger på fælles værdier og et fælles manifest, som sikrer, at alle i fødevarefællesskabet efterlever En del af Herslevs høje standarder for håndværk, produktkvalitet og socialt engagement.

Læs mere om hvem vi er på www.endelafherslev.dk

Herslevlogo_fælles

Manifest

En del af Herslev er et værdibåret partnerskab bundet sammen af selskabets værdigrundlag, der er beskrevet i vores manifest.

Vi tager medansvar for en holdbar og lokalt forankret fødevareproduktion

Vi udvikler vores virksomheder, produkter og medarbejdere gennem synergi og samarbejde

Vi arbejder til gavn for mennesker, dyr og jord

En del af Herslev handler om mad og øl. Vi er gået sammen, fordi vi tror på, at de forbindelser vi skaber til hinanden, til lokalsamfundet, til byerne omkring os og til naturen vil give os mere. Mere øl og mad af en særlig kvalitet, flere smagsoplevelser, mere liv på landet og i byen – flere mangfoldige landskaber og en rigere natur.En del af Herslev har tre hovedaktiviteter: fødevareproduktion, oplevelser og læring.Det betyder, at vi arbejder for:

Kvalitet

Smag – smagsoplevelser ud over det sædvanlige

Kulinarisk værdi – råvarer og produkter med unikke og eftertragtede egenskaber

Ærlighed – transparent, åben og direkte sporbar produkthistorie

Omtanke

  • Økologi – værdibaseret og forpligtende produktion, der bygger på et holistisk natursyn

  • Nænsomhed – produktion, der betragter og behandler jord og dyr som levende organismer

  • Håndværk – stolt og omhyggelig faglighed

  • Velfærd – værdifulde, værdige og meningsfulde liv for dyr og mennesker

Stedbundethed

Oprindelse – råvarer og produkter, der afspejler både terroir og menneskene bag

Lokale løsninger – holdbar produktion i kredsløb og balanceret udvikling

Lokal udvikling – social og økonomisk vækst for mennesker og lokalmiljøer

Lokal kapital – nærhed i netværk af stolte mennesker og produkter

Fællesskab
  • Samarbejde – synergi om produktudvikling, ideer og afsætning

  • Sammenhold – kombinerede styrker, der tilsammen skaber overskud

  • Sameksistens – arbejdspladser og kulinariske oplevelser, der knytter mennesker sammen