BIRTHESMINDE

Familiegården Birthesminde er et økologisk landbrug, hvor vi tager størst mulig hensyn til dyrevelfærd og bæredygtighed i produktionen af kød og afgrøder. Gården ligger mellem Roskilde og Holbæk i et naturskønt område med udsigt over Tempelkrogen – den sydligste del af Isefjorden.

 

Dyrene

På gården avler vi ungarske uldgrise og sortbrogede landracegrise, som er vores store passion.  Vores mål er, at producere grise på deres præmisser. Hos os betyder det, at grisene har masser af plads både på friland og i skoven, og at de kan finde naturlig føde. Ud over grise har vi også gæs, høns, ænder og køer. Alle vores dyr lever et godt, frit og værdigt liv fra fødsel, til de bliver slagtet.

 

Gårdbutikken

Birthesminde leverer grise til mange restauranter og køkkener, som sætter økologi og dyrevelfærd højt.

Desuden tilbyder vi varerne i vores lille gårdbutik, til dig, der gerne vil have økologisk grisekød af bedste kvalitet med hjem til dit køkken. Vi tilbyder alverdens udskæringer fra grisen, røgvarer og spegepølser, ligesom vi på hylderne har æg, mel, øl, kaffe og andre lækre sager. I butikken er der selvbetjening, og vi har åben alle dage kl.10.00-17.00 – også på helligdage

Mød os Hver søndag er vi selv til stede i gårdbutikken og klar til en snak om stort og småt. Hvis du vil vide mere om vores produkter, og hvordan vi driver vores landbrug, er søndag en god dag og besøge gårdbutikken på.

 

Grisene på Birthesminde

Vores grise er sortbrogede danske landracegrise og ungarske Mangalitza uldgrise. Begge racer er gamle racer, som har en langsom vækst, hvilket typisk giver mørkt smagfuldt kød. Kvaliteten bliver yderligere forbedret ved at vi sikrer, at dyrene får et godt og værdigt liv. Grisenes haler kuperes ikke, vi bruger ikke næseringe i trynerne, smågrisene bliver hos moderen indtil hun natirligt fravænner dem, ligesom vi holder grisene i små, naturlige flokke. Vores dyr er økologi-certificerede og er også certificeret under  Dyrenes Beskyttelse.

En stor del af grisenes foder er recirkulerede produkter – fx. mask, som er et restprodukt fra ølproduktion –  hvilket betyder, at kødproduktionen udleder en minimal mængde CO2.

Oeko_red_ny_ai_ver8_u_tekst.jpganbefalet_af_db_maerke

 

 

BESØG VORES GÅRDSALG Hver dag kl.10.00 - 17.00

 

 

 

 

 

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

[mc4wp_form id="61"]