Økologisk høstmarked på Birthesminde 2018

IMG_20170506_142607

Kom og besøg os på Birthesminde til nogle dejlige høstfestdage i den første weekend i september.
Gårdbutikken er fyldt med gode sager og der vil være masser af se, lære og smage for både børn og voksne. Så tag naboen, børnene eller vennerne med og se gårdens dyr. Grise, køer, høns, ænder og gæs. Smag vores grill pølser, kage og drik en kop kaffe og nyd udsigtten over Tempelkrogen.

Aktiviteter på Birthesminde:
-Tag med på rundvisning
-Gå en tur rundt på gården og mød de gamle sortbrogede landracegrise og den Ungarske Uldgris og mange andre dyr
-Besøg vores gårdbutik med salg og smagsprøver af lækre varer fra gården
-Skriv dig op til at købe en lækker julegris eller -and
-Køb en grillet pølse lavet af grisekød fra den sortbrogede landrace
-Salg af kaffe og hjemmebagt kage
-Køb de flotte lammeskind fra Lyngholm Landsted eller bestil et halv lam til efteråret
-Kom og mød ”En Del af Herslev”, som også vil være til høstmarked
-Få en snak med bonden og køb økologiske lokale varer med hjem fra gårdsalget

Adresse
Tempelvej 14
4390 Vipperød

Tidspunkt
Lørdag 10.00 - 15.00
Søndag 10.00 - 15.00

Program
Lørdag den 1.september 2018

kl. 10.00Gården åbner
kl. 10.15Kom med ud og fodre grisene med mask, klid og grønt
kl. 13.00Gå en tur rundt med bonden og få en snak om grise og hør lidt om, hvorfor vi har økologisk frilandproduktion
kl. 15.00Farvel og tak for i dag

Søndag d. 2. september 2018

kl. 10.00. Gården åbner
kl. 10.15. Kom med ud og fodre grisene med mask, klid og grønt
kl. 13.00. Gå en tur rundt med bonden og få en snak om grise og hør lidt om, hvorfor vi har økologisk frilandproduktion
kl. 15.00. Farvel og tak for idag

Læs mere om Høstfetsen på:
https://hostmarked.dk/vaerter/birthesminde/

Vi glæder os til at se jer til september.

roskildefestiavl_gris

Økologi, bæredygtighed og godt håndværk på Roskilde Festival

 

Sund fornuft er udgangspunktet når Birthesminde og Folkets Madhus slår sig sammen om en bæredygtig og lokalt funderet madbod på Roskilde Festival.

Produkterne til madboden kommer til at være lavet i samarbejde med Folkets Madhus, der ligesom Birthesminde har en tro på idéen om det gode håndværk, traditioner og transparens. Det handler om rene råvarer og færre tilsætningsstoffer, og om helhedstanken, hvor man sørger for at alt på dyret bruges.

På Birthesminde avler vi sortbrogede landracegrise og Unganske uldgrise.
Grisene lever et liv under åben himmel på grisens præmisser. Birthesminde driver landbrug uden unødig medicin, haleklipning, kastrering og næsering for at sikre det rene produkt og høj dyrevelfærd.

Helhedstanken kommer også til udtryk i Birthesmindes daglige arbejde med grisene. Dyrene fodres med flere type restprodukter fra andre lokale fødevarevirksomheder, restprodukter som vi mennesker ikke spiser. De får mask fra det lokale Herslev Bryghus, klid som er et restprodukt Mølleriet på Østagergård og grønsagsskræller fra en virksomheden Frisksnit. Både Birthesminde, Herslev Bryghus og Østagergård er med i det lokale cirkulære arbejde ”En del af Herslev”, hvor små produktioner hjælper hinanden med at sikre en holdbar og lokalforankret fødevareproduktion. Samtidig sørger det for at alle ressourcer bliver udnyttet så godt som muligt.

På Festivalen vil de cirkulære samarbejder indgå i bearbejdningen af maden. DEN GODE SORTBROGEDE GRIS PÅ PIND, er marineret i øl fra Herslev bryghus, brødet bliver bagt af mel fra Østagergård Mølleri og grønsagerne vil være fristsnittet fra producenten som levere grønsagsskræller til grisene. På den måde slutter vi vores lokale cirkel og bruger både hinandens produkter og restprodukter, udnytter alt på grisen, og får lavet et helt fantastisk måltid til de af jer der har lyst til dejlig gris på festivalen.

Sammen vil vi skabe smagfulde retter, der oser af kvalitet og kulinarisk værdi.

Birthesminde på Terra Madre

terre

I weekenden holder Terra Madre Nordic et stort arrangement med producenter, workshops og smagninger af produkter fra hele Norden.
Birthesminde er inviteret og vi har kød med fra de langsomt voksende sortbrogede landracegrise. Kom endelig forbi til en lækker smagsprøve eller en snak.

Hvor: Den Brune Kødby lige omkring Københavns Madhus og CPH Food Space.
Hvornår: Lørdag d. 28/04 kl. 10-18 og søndag d. 29/04 kl. 10-16.
Billetter: https://billetto.dk/en/e/terra-madre-nordic-tickets-268855

Åben forårsgård i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

Birthesminde byder indenfor på gården.
Vi har kaffe, te og saft på kanden, nybagt kage, skøn udsigt over fjorden og en masse dyr I kan besøge. Gæs, køer, ænder og grise.
Kom forbi gården og få en oplevelse på landet og få en snak med bonden. Køb kød, æg og skønne økologiske produkter med hjem fra vores lille hyggelige gårdbutik.
Der vil være bål og snobrød til ungerne.

Læs mere om dagen på Dyrenes beskyttelses hjemmeside:
https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/artikler/kom-til-aben-forarsgard-den-5-maj

_MG_9914

Køernes forårsfest i Herslev

herslev

Den 14 April, slår vi pjalterne sammen i madpartnerskab ’En del af Herslev’ og fejre at Østagergårds kvæg endnu en sommer skal græsse og gøde Herslevs jorde.
Vi laver markedet, snobrød til ungerne og byder på frokost, kaffe, kage og Friis-Holm chokolade.
Vi hos Birthesminde Skovgrise serverer hjemmelavet burger med rillette af skovgris, egen bacon, Kattinges kraut og kimchi mayo. Og Herslev Bryghus byder på deres helt nye hø-øl pølse med hjemmebagt brød og Herslev Grønvirkes ketchup.

Vi håber at se jer alle sammen, så sæt kryds i kalenderen.
https://www.facebook.com/events/172819156682672/

Påske på Birthesminde

Gårdbutikken er fyldt med lækre sager, gode udskæringer af kød, røgvarer, charcuteri, mel fra Østagergård, øl fra Herslev, brun farin fra Folkets Madhus og mange andre fine kvalitetsprodukter. Alt sammen økologisk. I skoven og på engen kan i møde vores sortbrogede landracegrise og vores Unganske uldgrise. Alle børn og barnlige sjæle er velkommen til at bage et snobrød over bålet og tage en rask gåtur på stierne hos grisene. Vi håber at forårsvejret er med os. Vel mødt i påskeferien.

påske

BIRTHESMINDE RYKKER TIL ØSTERBRO

Hver lørdag vil Birthesmidnes gårdbutik kunne findes på Østerbro, Bondens Marked.
Vi fylder vognen op med lækre sager, gode udskæringer af kød, røgvarer, charcuteri, produkter fra En del af Herslev mel fra Østagergård, øl fra Herslev og mange andre fine kvalitetsprodukter. Alt sammen fra lokale poducenter og samarbejdspartnere af Birthesminde.

I samarbejde med Folkets Madhus kan vi i den kommende periode præsentere produkter af den bedste kvalitet. Med tid, urgammelt håndværk og de bedste ingredienser vil vi over den næste periode kunne præsentere flere varianter af kvalitetets charcuteri hos Birthesminde.
Ølpølser, spegepølser, hjertepølse, kålpølser, enebærrøget bacon, og røgvarer. Alt sammen lavet af de dygtigste slagtere og det bedste medicinfrie kød fra vores skovgrise.

Vi laver smagsprøver på de nye varer og håber at mange har lyst til at komme forbi Østerbro og hilse på.

Bondens Marked afholdes hver lørdag fra 10-15 på Sankt Jakobs Plads på Østerbro. (skråt over for Park bio og Sankt Jakobs kirken på østerbrogade)
http://www.bondensmarked.dk/2018/01/03/sankt-jakobs-plads-3-marts/

bondensmarked

Madbloggerne “Gastromand” har tilberedt en af Birthesmindes skinkestege

_MG_0242

Det er kommet en rigtig dejlig opskrift ud af mødet mellem Aarhusianeren og skinekestegen fra vores sortbrogede grise. Aahusianeren, siger bland andet sådanne om vores kød: "Til denne opskrift har vi fået fat i noget fra producenten Birthesminde Skovgrise, som har økologiske sortbrogede landracegrise, sammen med gæs, ænder, geder, køer – rigtig land idyl. Det særlige ved de sortbrogede grise er deres langsomme vækst, og i dette tillfælde naturligt foder fra skoven og kløvermarker, som begge dele er med til at give mørkt, marmoreret og smagfuldt kød." "Så er der serveret, og hvis jeg lige skal knytte et par ord på stegen, så er der ingen tvivl om kvaliteteten af frilandsgrisen. Stegen her har en meget dybere smag og på en eller anden måde meget krydret – uden jeg vel at mærke har givet den anden end salt og laurbærblade." Se opskriften her, god fornøjelse. https://gastromand.dk/opskrift-flaeskesteg-skinkesteg-langtidsstegt/

stoanbefalet_af_db_maerkedyrenes_beskyttelse

FØLG OS

KONTAKT OS

Banner_groen_847x274

FIND OS

LFST_EU_tekst_LDP20

Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljø og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.